acteren in trainingen

Steeds vaker worden trainingsacteurs ingezet in cursussen, opleidingen en trainingen. Sinds 1994 ben ik als trainingsacteur werkzaam. Ik heb vanaf die tijd ervaring opgedaan met de meest uiteenlopende trainingsonderwerpen. Effectief communiceren, onderhandelen, het voeren van functioneringsgesprekken en slechtnieuwsgesprekken, triagegesprekken voor medici, assesments, etc.etc.

De meerwaarde van een acteur tijdens een training of cursus is dat de geleerde theorie in praktijk gebracht kan worden. Mijn ervaring is dat de meeste cursisten dit onderdeel dan ook zeer hoog waarderen in de evaluatie van de cursus.
Trainingsacteren blijft een leuk vak. Naast het goed neerzetten van een rol of het spelen van bepaald gedrag, vind ik het geven van feedback een van de belangrijkere onderdelen van mijn werk.

Begrijpelijke en duidelijke feedback die niet te confronterend is maar wel genoeg duidelijk maakt over de manier van communiceren van de cursist.
Het werken met een trainingsacteur werkt dan ook als een spiegel. De cursist krijgt een spiegel voorgehouden wat betreft zijn manier van communiceren in bepaalde omstandigheden.