CV

Naam : Jan Evers

Geboortedatum : 15 september 1964

Woonplaats: Amersfoort

Telefoon; 06- 40389901

Email: info@janevers.nl

linkedin: www.linkedin.com/in/janevers

 

Relevante werkervaring als trainingsacteur.

Ik heb als trainingsacteur een eenmanszaak en ik werk voor trainers bureaus of direct voor een organisatie of bedrijf. Ik doe dit werk sinds 1994 en nog steeds groeit mijn netwerk. Dit stelt me in staat die opdrachten te doen die mij me passen en ook om met een aantal trainers een vaste werkrelatie op te bouwen.
In het verlengde van het trainingsacteren ben ik bekend met werkvormen zoals improvisatie, theatersport en regietheater.
Regietheater is een manier om een hele organisatie een spiegel voor te houden. Dit is een werkvorm waarbij ik (meestal met een collega) situaties uitspeel die zich in de organisatie voordoen. De manier van omgaan van mensen binnen deze organisatie wordt uitvergroot en tevens onder een vergrootglas gelegd.
Publiek krijgt de kans om te reageren op ons spel en ook om aan te geven hoe zij vinden dat de communicatie beter kan.Vervolgens wordt deze verbeterde versie gespeeld.
Deze werkvorm is heel geschikt om de discussie binnen een bepaalde organisatie aan te zwengelen omtrent “manieren van omgaan met elkaar”.

De theatersport en andere theater of zangworkshops die ik geef zijn geschikt om kennis te maken met elkaar, en/of elkaar op een andere manier leren kennen.
Teambuilding en samenwerken is het doel van de training “samenwerken”. Dit is een heel bijzonder programma waarbij door een (eventueel grote) groep een “James Bond” speelfilm wordt gemaakt. De manier van samenwerken is weer stof tot verder evalueren en training. (Zie knop “bedrijfsactiviteiten.”)
Het maken van cabaret op maat kan een geschikte manier zijn om een congres een presentatie of een andere bijeenkomst kleur te geven. Ook ben ik beschikbaar om anderen te begeleiden in het maken van cabaret. Dit heb ik o.a. 2x gedaan voor “Holland Railconsult”. Dit cabaret werd voor een vol Vredenburg voor de rest van het personeel uitgevoerd. Cabaret door personeel en voor personeel als cohesie bevorderende activiteit.

 

Ervaring in hoofdlijnen

  •  Gewerkt als trainingsacteur en co-trainer o.a. voor trainingsbureau “Vergouwen Overduin” en “Jansse en Koekkoek”. O.a. ervaring met regiemodel, terugspeeltheater, en theatersport werkvormen.
  • Training “samenwerken” ontwikkeld en uitgevoerd. Deze training bestaat voor het grootste gedeelte uit het maken van een “James Bond” speelfilm.
  •  Als regisseur zeer diverse groepen geregisseerd en begeleidt naar zowel presentaties als volledige theaterproducties.Het schrijven en uitvoeren van theater/cabaret op maat voor diverse opdrachtgevers.
  •  Het geven van theater- en muziekworkshops

 

Arbeidsverleden

1994 tot heden: Acteur in rollenspellen ten behoeve van trainingen.
2010 tot heden: Acteur en Muzikant bij theatergroep Koeterwaals
1994 tot heden: Het geven en ontwikkelen van diverse workshop theater en zang
2000 tot heden: Het schrijven en uitvoeren van teambuildings en samen-werkingsopdrachten.
1990 tot heden: Componist van theater,filmmuziek en popliedjes.
1997 tot heden: Cabaretier met eigen voorstelling en in opdrachten op maat.
1986 tot 2000: Musicus bij pop- en theatergroep Pater Moeskroen.
1994 tot 1998: Regisseur van theatergroep Wispelvallig
1993 tot 1995:Docent drama aan de Hogeschool Midden Nederland.
1987 tot 1991:Muziektherapeut gewerkt met verstandelijk gehandicapten.
1984 tot 1986:Muziektherapeut psychiatrisch ziekenhuis te Wolfheze.

Opleidingen:
HBO Creatieve therapie muziek. Aan de Jelburg te Baarn. Diploma behaald in 1987.
HBO Docent drama. Aan de HKU te Utrecht. Diploma behaald in1994